İstanbul'da Yıldız Sarayı ile Çırağan Sarayı'nı birbirine bağlayan üst geçit, vatandaşlar ve turistler tarafından adeta yazı tahtasına çevrildi.
Yapımı 19.yüzyılda tamamlanan mermer geçitte yer alan kapı ve çevresine, vatandaşlar ve turistler tarafından; tarih, isim, şiir, sosyal medya hesabı gibi yazılar yazıldığı, graffiti boyamalar ve kazımalar yapıldığı görüldü
Mermer ve sütunlarında çatlaklar bulunduğu da gözlemlenen yapının daha önce de tahribat sorunuyla gündeme geldiği, bu sorunun uzun dönemdir devam ettiği biliniyor.
Döneminin mimarisini yansıtan ihtişamlı sütunları ve işlemeleriyle yürüyenlerin dikkatini çeken geçitte, vatandaşların durup fotoğraf çekildiği de görüldü.
Bölgede incelemeler yapan Arkeolog Ömer Faruk Yavaşça, tahribata karşı geçidin çevresinde güvenlik kamerası ile önlem alınması gerektiğini vurguladı.
Yapıya yıllardır yazı yazıldığını söyleyen Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay ise tarihi yapı hakkında bilgi verdi. Yavaşçay, "II.Mahmut devrinde buraya bir ahşap saray yapılıyor. Ahşap saray Abdülmecid devrinde yıktırılıyor. Yerine başka bir saray yaptırılmak isteniyor ama Abdülmecid’in ömrü bu sarayı yaptırmaya yetmiyor. Kardeşi Abdülaziz, 1871 tarihinde, Çırağan Sarayı’nı yaptırıyor. Daha sonraki yıllarda ise tahta II.Abdülhamid geçiyor ve Yıldız Sarayı’nda yaşama kararı alıyor. Bu iki saray arasında bağlantı yapılması düşünülüyor ve bu köprü yapılıyor. Bu köprü Çırağan Geçidi diye geçiyor. Aslında buna bir zafer takı da diyebiliriz, Osmanlı’nın ihtişamını gösteren." ifadelerini kullanarak yapının önemine değindi.
Çevreden geçen vatandaşlar da tarihi yapıdaki çirkin görüntülere tepk gösterdi.