İstanbul Fatih'te 85 yaşındaki N.T. dolandırıcıların kurbanı oldu. N.T.'yi telefonla arayarak oğlu olduğuna ikna edip evde bulunan altın ve ziynet eşyalarını alan dolandırıcılar yakalandı. Yaklaşık 700 bin liralık ziynet eşyası ve para çalan şüpheliler tutuklandı.
Fatih'te meydana gelen olayda polise başvuran 85 yaşındaki N.T., telefonda oğlu gibi konuşan şüphelinin kendisini 700 bin lira değerinde ziynet eşyası ve parasını alarak dolandırdığını söyleyerek şikayetçi oldu. Polis merkezinde ifade veren N.T., "Beni telefonla arayarak oğlum olduğunu söyledi. Sesi çok benziyordu. Ona inandım. Bana, paraya ihtiyacı olduğunu ve kapıya göndereceği arkadaşına evde bulunan para ve ziynet eşyalarını vermemi söyledi." dedi. Kapıya gelen kişiye evde bulunan tüm para ve ziynet eşyalarını teslim ettiğini dile getiren yaşlı adam, gerçek oğlu eve geldiğinde dolandırıldığını anladığını söyledi. N.T. parasını ve ziynet eşyalarını çalan kişilerden şikayetçi oldu. POLİS İKİ ŞÜPHELİYİ YAKALADI Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin şüphelileri yakalamak için yaptığı çalışmada, altın ve paraları almaya gelen şüphelinin güvenlik kameralarına yansıdığı tespit edildi. Bu görüntülerin takibi sonucu kimliği belirlenen şüpheliler Kırgısiztan uyruklu Dilerbek M. (30) İle Mustafa D. (47) Pendik ve Ümraniye'de düzenlenen operasyonla yakalandı. TUTUKLANDILAR Şüphelilerden Mustafa D.'nin daha önceden dolandırıcılık suçundan 52 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Diğer şüpheli Dilerbek M.'nin ise 3 adet suç kaydı ve bir dosyadan aranması olduğu belirlendi. Poliste yapılan sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.