İŞKUR Gençlik Programı, öğrencilere hem deneyim hem de gelir sağlıyor. Buna göre devlet üniversiteleri ile anlaşmalı olarak gerçekleştirilen çalışmada öğrencilere esnek bir çalışma düzeni sunuluyor. İŞKUR Gençlik Programı başvuruları kabul edilen gençlere, haftada en fazla üç gün çalışma süresi tanınıyor. Öğrenciler, ''İŞKUR Gençlik Programı parası yattı mı, ne zaman yatacak?'' sorularına yanıt arıyor.

Gençlik Programı ile öğrencilere çalıştıkları her gün için 1083 TL ödeme yapılıyor. Öte yandan GSS ve İş Kazası Meslek Hastalığı sigorta primlerini de İŞKUR karşılıyor. Üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitim imkanı sunan İŞKUR Gençlik Programı'ndan devlet üniversitelerinin örgün eğitim alan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabiliyor. Haftalık olarak en fazla 3 gün, günlük ise 7.5 saat çalışabiliyor. İşte, Gençlik Programı ücreti son durumu...

İlk başvurularını yapan üniversite öğrenci iş başı yapmıştı. Çalıştıkları her gün için 1083 TL ödeme alacak gençler, maaşların yatacağı tarihi bekliyor ancak ödeme takvimine dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Gençlerin ödemeleri, üniversitedeki ilgili birimlerin evrakları İŞKUR'a iletme zamanları ile alakalı olarak değişiklik gösterebilir. Maaşların Nisan ayı sonuna kadar hesaplarda olması bekleniyor.

Haftada en fazla 3 gün çalışma fırsatı sunan Gençlik Programı kapsamında haftada 1, ayda 4 kez çalışmış olan bir genç aylık olarak 4 bin 332 TL kazanmış olacak. Haftada 2, ayda 8 gün çalışma sonucunda ise 8 bin 664 TL alacak.

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,b) Kuruma kayıtlı olmak,c) 18 yaşını tamamlamış olmak,ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,g) Hane gelir şartını sağlamak,ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak,h) Yüklenici üniversitenin öğrencisi olmak (açık öğretim veya uzaktan öğretim öğrencisi olmamak kaydını dondurmuş ve/veya pasif durumda olmamak) şartları aranır.BAŞVURU EKRANI